/ netinfo
Днес Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем и задържа до 72 часа  М. Г. Х. за убийството на 7 годишната Дамла, която бе намерена мъртва сутринта на 17 декември в дома си в Момчилград, съобщават от пресцентъра на Главна прокуратура.

Задържаният, който е племенник на майката на убитото дете, е обвинен, че умишлено е умъртвил малолетната Дамла по особено мъчителен за нея начин, уточняват от прокуратурата. Според информацията той е направил  самопризнания.

Арестуван е братовчед за убийството на 7-годишното дете в Момчилград

Съдебно медицинската експертиза е установила причината за смъртта на малолетната пострадала – задушаване.

Задържаният е племенник на майката на детето и е имал ключ от жилището им, с помощта на който е проникнал в него в ранните часове на 17 декември.

Цацаров разкри подробности около убийството на 7-годишното дете в Момчилград

Все още не са изготвени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: комплексна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на веществени доказателства и съдебно- техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна комуникация.

За престъплението по чл. 116 ал.1 т. 4 и т.6 от НК се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвори без замяна, уточняват от прокуратурата.

Майка откри трупа на детето си в жилището им в Момчилград

Припомняме, че майката на починалото дете е привлечена в качеството на обвиняема за извършено престъпление по чл.182, ал.1 от Наказателния кодекс за това, че на 16/17. 12.2017 г., като родител е оставила детето си без надзор и достатъчно грижа и с това е създала опасност за неговото физическо и душевно развитие.