/ netinfo
Приключва укрепването на голямото свлачище край момчилградското село Карамфил, а това ще стане до десетина дни, каза пред журналисти областният управител на Кърджали Никола Чанев.

По думите му, свлачището, активирало се през зимата на 2015 година, това е създавало големи неудобства на водачите на МПС, тъй като движението се е осъществявало в едната пътна лента.

Изграждат дига на р. Крумовица срещу опасността от заливане на път и имоти

На практика е изграден изцяло нов път, съобразен с всички технологични изисквания за това, а ремонтът е осъществен от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура” и е за близо 2,5 млн.лв., каза Чанев.

Той изтъкна, че темпово и с високо качество на изпълнение вървят и ремонтните дейности по други два участъка от същия републикански път - Момчилград – Крумовград-Ивайловград.

Те са с обща дължина 32 км., а инвестицията по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ България - Гърция 2014-2020 г и националния бюджет, надхвърля 21 млн.лева.

Освен преасфалтиране е предвидено изграждането на подпорни стени, ремонт на мостови съоръжения, отводнителни системи, нова маркировка и пътни знаци, обясни областният управител на Кърджали.