арест белезници задържан
арест белезници задържан / Thinkstock/Getty Images
Подпийнал тийнейджър открадна автомобил и катастрофира с него, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Кърджали. 18-годишният младеж е бил задържан от полицаи от РУ-Крумовград няколко часа след престъплението.

Лек автомобил „Ауди“ с хасковска регистрация изчезнал от землището на село Голям Девесил около 12.00 ч. вчера. След подадения сигнал и организираните издирвателни действия полицаите задържали извършителя. По първоначални данни той успял да намери резервни ключове в незаключената кола, отишъл да пазарува в съседно село и на разклона за село Девесилица катастрофирал.

Неправоспособният водач се движил с несъобразена скорост, загубил контрол над управлението и се ударил в мантинела, след което напуснал мястото на произшествието. Три часа по-късно полицаите установили шофьора и при направения тест за алкохол дрегерът отчел 0,77 промила.

Мъжът е задържан в РУ-Крумовград за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл.346, ал.2, т.1 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс за противозаконно отнемане на моторно превозно средство и последвало изоставяне след пътен инцидент. Работата по случая продължава разследващ полицай.