В района на Маказа навяванията са образували преспи над метър.
В района на Маказа навяванията са образували преспи над метър. / netinfo
Заради тежките метеорологични условия и утежнена пътна обстановка в общините на област Кърджали е обявена дървена ваканция за учениците.  
За два дни - 27 и 28 февруари, със заповед на кметовете се преустановява учебния процес в общините Кърджали, Ардино, Черноочене,  Момчилград и Крумовград. Дървена ваканция, този път само за 27 февруари, е обявена и в общините Кирково и Джебел, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Гроздан Колев. По думите му днес в почти всички училища в областта с решение на директорите им, времетраенето на часовете е било намалено.
Обилен сняг продължава да вали на територията на цялата Кърджалийска област. В района на Маказа навяванията са образували преспи над метър. Пътят Кърджали – Пловдив през Асеновград е проходим за движение само с вериги. Ограничения са въведени и по пътя за Маказа.  В следобедните часове областният управител на Кърджали Никола Чанев е инспектирал републиканските пътища в общините Джебел и Кирково. Обстановката e критична, снегопочистващите машини са на терен, но интензитетът на валежите е много висок и снежната покривка бързо се увеличава, констатира Чанев.
По думите му бедстващи хора и населени места няма, комуникациите също са в изправност. Няма затворени пътища. Областният оперативен център е в непрекъснато взаимодействие с общините. Метеорологичната обстановка е тежка, призоваваме жителите на региона да се въздържат от пътуване, заяви Чанев.