/ Павел Тенчев
МФ отпуска половин милион лева за осветлението на стадиона в Кърджали
102041
МФ отпуска половин милион лева за осветлението на стадиона в Кърджали
  • МФ отпуска половин милион лева за осветлението на стадиона в Кърджали
500 000 лева ще отпусне министерството на финансите чрез Министерството на младежта и спорта за изграждане на модерно осветление на Арена Арда в Кърджали, така че спортното съоръжение да отговаря на изискванията за домакински мачове в Ефбет лигата. Това съобщи областният управител Никола Чанев след проведени разговори с министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на спорта Красен Кралев.

Областна администрация в Кърджали е първа в страната по брой издадени апостили

По думите му, лично председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е народен представител избран от Кърджали, е съдействала пред министъра на финансите за отпускане на средствата за осветление. Освен за него е станало дума и за осигуряване на електронно табло за стадиона в Кърджали.  

Община Кърджали спешно се зае с ремонта на въжения мост към кърджалийското село Лисиците

Според Чанев, трябва да бъде извървяна техническа процедура от страна на община Кърджали и осигуряване на необходими документи във връзка с проекта, за да може процеса да бъде ускорен и възможно най-скоро кърджалийци да посрещат гостуващите отбори на своя стадион, което сега става на стадиона на „Локомотив” в Пловдив.