Кметът на Кърджали Хасан Азис сам хвана четката и започна да боядисва моста.
Кметът на Кърджали Хасан Азис сам хвана четката и започна да боядисва моста. / Павел Тенчев
Спешен ремонт на 260-метровия въжен мост към кърджалийското село Лисиците, над яз. „Студен кладенец”, е предприела община Кърджали. До събота той ще приключи”, обяви днес на брифинг пред мостовото съоръжение, най-голямото по рода си в България, кметът на общината инж. Хасан Азис.

Той уточни, че преди 20 дни хора от селата Широко поле и Лисиците са помолили на среща с ръководството на Общината да бъде извършен ремонт на съоръжението, което е единствения път към малкото кърджалийско село.

Днес градоначалникът сам хвана четката и започна да боядисва ремонтираната част от моста. По повод думите на премиера, който разпореди преди дни при обиколката си в Пазарджишко на министър Горанов и вицепремиера Дончев, заедно с младежите от ГЕРБ, да направят спешно ремонт на моста към Лисиците, кметът Хасан Азис се пошегува и каза, че ще оставят едно от платната на съоръжението небоядисано, за да бъде довършено от младежите на ГЕРБ в събота. А на самото платно написа със синя боя: „За Б.Б. от Х.А. – 15.06”

„Това е един от най-красивите мостове в страната. Хубаво е, че е забелязван от хората и дори от премиера, който обяви, че младежи от партията ще боядисат съоръжението с пари от партийната каса. Явно започна времето на голямото боядисване”, заяви Хасан Азис. По думите му този мост обаче има нужда от основен ремонт, не от няколко баки боя, нашляпани от младежи.

Общината поддържа 7-8 въжени моста. Те не могат да бъдат ремонтирани от партийни каси. Очакваме държавата да осигури средства за ремонт на всички 13 мостови съоръжения на територията на общината”, посочи Хасан Азис.