Международна награда за кърджалийските мажоретки
Международна награда за кърджалийските мажоретки / netinfo

С призовата купа на Международния фестивал за мажоретни състави и духови оркестри, област Терамо, Италия се завърна мажоретния състав при СОУ „Отец Паисий” в Кърджали.
23-те мажоретки, техните ръководители Елена и Димитър Кондикови и директорът на училището Златко Атанасов се срещнаха с кмета на общината инж. Хасан Азис. Те благодариха на градоначалника за оказаното съдействие и получената възможност да участват в Международния фестивал в град Мошиано сан Анджело, област Термо, Италия.
В рамките на фестивала нашите мажоретки изнесоха осем концерта в осем града на област Термо. Всяко едно представяне беше с концертна програма от 25 минути, а на гала дефилето кърджалийските момичета се представиха с едночасова програма.

За първи път купата идва в нашата страна, и то в Кърджали.

Кметът инж. Хасан Азис благодари на всички за участието и за достойното представяне на Кърджали и България . Вие показахте, че Кърджали има талантливи и умни деца. От тук нататък ви пожелавам още по-големи успехи и престижни награди.
Инж.Х. Азис обеща общината да съдейства на състава за пътуването им догодина до Полша.Той се ангажира и за изработването на нови костюми и аксесоари. Желанието му бе, при дизайна им да бъдат включени и отличителни знаци на града и страната ни.