Кметът на Кърджали демонстрира завидни умения при приготвянето на мекици, независимо от падналия по време на празника дъжд.
Кметът на Кърджали демонстрира завидни умения при приготвянето на мекици, независимо от падналия по време на празника дъжд. / Павел Тенчев
Майстори на мекици и други тестени изделия от 11 населени места в община Кърджали събра Празникът на мекицата в село Енчец. Той се провежда за втора поредна година и е организиран от ръководството на ДГ „Снежанка” в селото. Гост на празника беше кметът на Кърджали Хасан Азис, който демонстрира пред участниците своите умения за пържене на мекици в двора на детското заведение. 

Освен кърджалийският градоначалник, гости на тържеството бяха заместник-областният управител Севда Камбурова, председателят на Ротари клуб в Кърджали Бахар Палова, кметове на 11 населени места в района на село Енчец, директори на детски  градини от Кърджали и околните села.     

В двора на детската градина бяха разположени маси-щандове с изложени мекици и други тестени вкусотии, изработени от сръчните ръце на домакини от 11 села в района на Енчец.

Участниците в Празника на  мекицата бяха поздравени от заместник-областния управител Севда Камбурова и кметът инж. Хасан Азис. Последваха чудесните танцови композиции на децата от Детска градина „Снежанка” и тановия състав при Народно читалище „Изгрев”. Като награда децата получиха награда от кмета  инж. Хасан Азис – детски строители и книжки.