Ученици от 4 и 5 клас се явяват на писмени изпити
Ученици от 4 и 5 клас се явяват на писмени изпити / netinfo
От днес до 24 юли 2018 г. се подават заявления за участие в трети етап на класиране за прием в VIII клас. Свободните места за трети етап на класиране са обявени на сайта на РУО - Кюстендил и в училищата-гнезда, определени за подаване на заявления за трети етап на класиране.

Най- много незаети места 21 има в специалност „Извършване на термални процедури в балнеологични и др. възстановителни центрове” в ПГТ „Никола Вапцаров”- Кюстендил и 14 в специалност „Електроенергетика” в ПГ – Бобов дол. Следва ги с 13 незаети места специалност „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил” в ПГОСУ- Дупница.
 
Местата за подаване на документите за свободните места в област Кюстендил са ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил (ул. „Гладстон” № 2) и ОУ „Христаки Павлович” – Дупница (ул. „Орлинска” № 13).
Учениците класирани и записали се на първи/втори етап на класиране и след това изтеглили документите си след обявяване на свободните места на 19.07.2018 г. могат да подадат заявление за трети етап на класиране само на хартиен носител в училищата-гнезда (не могат да подадат заявление онлайн).
За участие в III-ти етап на класиране учениците подават документи както за I-ви етап на класиране. В заявлението до началника на РУО могат да променят и пренаредят желанията си за обявените свободни места, но не запазват мястото си от по-преден етап на класиране.
В III-ти етап на класирането може да участва и ученик, който не е участвал в първия и във втория етап на класирането.