Юлияна Божилова: Неподготвени за зимата водачи създават проблеми при почистването на пътищата
Юлияна Божилова: Неподготвени за зимата водачи създават проблеми при почистването на пътищата / netinfo
Юлияна Божилова: Неподготвени за зимата водачи съдзават проблеми при почистването на пътищата
26078
Юлияна Божилова: Неподготвени за зимата водачи съдзават проблеми при почистването на пътищата
Юлияна Божилова: Неподготвени за зимата водачи създават проблеми при почистването на пътищата
  • Юлияна Божилова: Неподготвени за зимата водачи съдзават проблеми при почистването на пътищата
  • Юлияна Божилова: Неподготвени за зимата водачи създават проблеми при почистването на пътищата

По оперативен план при силен снеговалеж пътната техника първо почиства пътното платно, а след това започва опесъчаването на участъците. Това каза за Дарик директорът на Областно пътно управление в Кюстендил- Юлияна Божилова по повод създалата се днес обстановка в местността "Стражата" в Конявската планина.  "Имаше ограничение товарните автомобили да се движат с вериги, но то не се спазваше. 60 % от вината за непочистения път беше от страна на неподготвени водачи, запрачили пътя и не позволяващи на почистващата техника да си свърши работата", каза Божилова.

"Смятам, че реагирахме бързо, но имаше неподготвени водачи с пътната обстановка. Със съдействието на пътна полиция денс дори се наложи да ги принуждаваме да поставят вериги. Това изключително много ни забавя в работата", коментира Божилова.

Пътно Подържане Кюстендил и Дупница се справят добре от началото на зимния сезон, коментира Божилова. Тя призна, че понякога се реагира по- бавно, но се надява да не се стига до ситуация като днешната.

"Фирмите имат достатъчно техника, има и материали за обезопасяване на пътищата през зимния сезон. В момента на териоторията на областта няма въведени ограничения", каза за Дарик Божилова. /Чуй/

Ето какво споделиха и шофьори, пътуващи от и за София днес. / Запис 2/