Вицепремиерът Цветанов обеща подкрепа за важни проекти и кръгла маса за черешовата кампания
Вицепремиерът Цветанов обеща подкрепа за важни проекти и кръгла маса за черешовата кампания / Влади Владимиров

Вицепремиерът Цветан Цветанов представи в Кюстендил кандидатите за общински съветници на партията за изборите на 13- ти май. Той заяви, че очаква по- добри резултати от тези на редовните избори през есента на 2011 година.

Цветанов благодари на общинския председател Любомир Анчев за това, че си е направил самоотвод за участие в листата и Изпълнителната комисия се е съобразила с неговото желание.

"Необходими са ежедневни срещи с гражданите, прозрачност в управлението на ОС, решения в интерес на хората. Ще направим всичко възможно да помогнем като изпълнителна власт за проектите, важни за развитието на региона. Предвиждаме и Кръгла маса за предстоящата черешова кампания, за да потвърдим твърдата позиция на правителството за недопускане на безобразия, които имаше в миналото. Да гарантираме, че производителите ще могат да си приберат реколтата, сигурността и обществения ред", коментира вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов. Той не отговори директно на въпроса- ще може ли ГЕРБ да бъде първа политическа сила в Кюстендил, като каза, че е по- важно да има висока избирателна активност, която ще доведе и до по- обективно представителство в Общинския съвет, спрямо политическите нагласи на хората.

"Вася Пешева успя да се докаже, като един много добър общински съветник, с много активна роля в Общинския съвет до момента. Изпълнителната комисия единодушно прие тя да бъде водач на листата", заяви Цветан Цветанов. За Боян Милушев, който е под №2 каза-"може да се гордеете, че имате такъв представител в София и Министерството на културата, което постиган много успехи през последните години". Цветанов изтъкна ролята на третия в листата- Борислав Георгиев за създаването на структурата на ПП ГЕРБ. Той обоснова решението за участие в листата на всеки един от кандидатите.

На представянето присъстваха областният управител Владислав Стойков, с неговите заместнички, депутатите Валентин Микев, Емил Гущеров и Кирил Калфин, директори на държавни структури.

"Надявам се с общи усилия и много труд да завоюваме максимален брой места в ОС и да защитим политиката на ПП ГЕРБ. Имаше различни мнения за листата и в София бе взето окончателното решение. Ще се явим с платформа, която засяга всички сектори на обществения живот на Кюстендил. Ще изведем приоритетите- туризъм, земеделие и др. По график ще се срещнем с избирателите във всички села. Кюстендил е разделен на 14 зони, предвиждаме 9 големи срещи с гражданите на Кюстендил, още от понеделник", заяви областният координатор Валентин Микев при откриването на срещата с министър Цветанов.