Успешен дебют на световно първенство за Емилиян Тодоров
Успешен дебют на световно първенство за Емилиян Тодоров / Личен архив

Успешен дебют на Световно първенство по борба за мъже направи кюстендилецът Емилиян Тодоров. Състезателят на клуб "Васил и Георги Илиеви" стигна до ¼- финалите и в крайното класиране в категорията си е на 10- то място.

Специалният пратеник на Дарик в Москва Иво Райчев пише в сайта www.gong.bg: "Много добро впечатление остави дебютантът в българския отбор Емилиян Тодоров, който в категория до 66 кг победи в първия кръг Уванг от Китай с 2:1 части (0:1, 1:0, 2:0). В следващия кръг българинът се изправи срещу много силния румънец Йон Данаил, надигравайки го с 2:0 части (4:0, 3:2). На 1/4-финала обаче Емилиян отстъпи на Васъс Разиманов с 0:2 части. След това турчинът бе елиминиран на полуфинала от Армен Вартанян и не можа да изтегли Тодоров на репешаж".

"Доволен съм от Емилиян, победил е много силни борци. Това ще бъде стимул за него да върви напред. Може би му е попречило, че през последните години няма опит в участието на големи състезания", каза за Дарик главният треньор на клуб "Васил и Георги Илиеви" Валери Райчев.