украински бежанци
украински бежанци / БГНЕС
Писмо до областният управител на Кюстендилска област Александър Пандурски по повод предстоящо преместване на настанените в базата на БДЖ в Паничище украински бежанци е изпратил председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов.

"Писмото е адресирано до областният управител, като представител на държавата, във връзка с неяснотата около държавната програма за настаняване на украински бежанци. То е изпратено от мен като доброволец, заедно с още няколко души, които заедно с общи усилия осигурихме добри битови условия за бежанците в Паничище", каза за БТА Костадинов. 

Причина за писмото е уведомление от управителя на базата, че предстои преместването на бежанците в друга база на БДЖ, на морето. Това трябвало да се случи в понеделник, 20 септември, поясни Костадинов. Той посочи, че в момента в Паничище са настанени 70 души, от които 39 са деца. Останалите хора са жени и трима възрастни мъже. 

"Благодарение на грижата на персонала и помощта на доброволците на настанените в Паничище бяха осигурени добри битови условия, транспорт и медицински грижи. Част от хората работят и в местни обекти. Сега потърсилите закрила в държавата ни отново трябва да бъдат местени и да се установяват на друго място", посочи Костадинов.