Съветниците в Кюстендил ще гласуват за отпадане на забраната за продажба на открито на небелени семки и ядки
Съветниците в Кюстендил ще гласуват за отпадане на забраната за продажба на открито на небелени семки и ядки / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Да отпадне забраната за продажба на открито на небелени семки и ядки в община Кюстендил, предлагат с докладна съветниците Кирил Станчев, Огнян Атанасов и Димитър Велинов. Промяната касае отпадането на забранителен текст в Наредбата за поддържане и опазване на чистотата на територията в община Кюстендил.
Текстът гласи- "Забранява се продажба на открито на небелени семки и ядки".
"Като пример може да се посочи, че магазин може да предлага небелен слънчоглед и небелени ядки, а сергия, намираща се близо до него- няма право. Считаме, че този текст е дискриминиращ и поставя в неизгодни условия търговците, които предлагат въпросните продукти на открито, спрямо тези, които ги предлагат на закрито, което е предпоставка за нелоялна конкуренция между тях", пише в мотивите към докладната от тримата съветници.
Председателят на Общинския съвет Иван Андонов анонсира дневен ред от 15 точки за предстоящото 8- мо заседание, на 28 април. Предвидени са вътрешни компенсаторни промени в Бюджет 2016. Става дума за икономии от обществени поръчки, които ще бъдат на насочени към капиталовите разходи, заяви Андонов.
Съветниците ще гласуват общинския план за социални услуги, както и финансовите отчети на читалищата. Молба за помощ от 150 лв. е постъпила от гълъбовъдното дружество "Руен", за участие в поредица от изложби.