Съветниците от ГЕРБ- Бобов дол предлагат отпадане на длъжността зам.- председател на ОС
Съветниците от ГЕРБ- Бобов дол предлагат отпадане на длъжността зам.- председател на ОС / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Отпадане на щатната длъжност- заместник- председател на Общински съвет, предлагат в докладна съветниците от ПП ГЕРБ Росица Борисова и Юлиян Божанов. Постът се оваканти след като Валери Радлев спечели конкурс и стана директор на ДФ „Земеделие"- Кюстендил, а на последната сесия нито един от кандидатите за негов заместник не успя да събере необходимите гласове.
При затрудненото финансово състояние на общината не е оправдано плащането на заплата на зам.- председател на ОС, пишат в мотивите си двамата съветници. Те допълват, че Община Бобов дол е малка, с население до 10 000 жители и има 13 съветници, което предполага по- малка натовареност на работния процес.
Росица Борисова и Юлиян Божанов предлагат две решения:
1. Заседанията на ОС, при отсъствията на председателя да се водят от най- възрастния общински съветник, като не получава допълнително възнаграждение за това;
2. ОС създава временна комисия от трима общински съветници, която да направи необходимите промени в Правилника и да ги внесе за обсъждане и гласуване на следващо редовно заседание.