Спасяват болницата в Бобов дол с революция или продажба на акции
Спасяват болницата в Бобов дол с революция или продажба на акции / netinfo

За "революция", но за спасение на болницата в Бобов дол призова бившият кмет и сега общински съветник Йорданка Каленичкова.

"Душата ме боли и ако трябва не 150 000, 350 000 лева ще намерим. От заплатата си като общински съветник се отказвам, но трябва да запазим болницата. Районът ни е свързан с много травми, миньори са горели като факли. Този проблем е взрив под столовете ни", заяви на сесията на ОбС в града Каленичкова по време на дебатите за бюджета на общината.

За запазването на болницата се обяви и кметът Грети Алексова. Според нея обаче тези пари няма да помогнат, а и общината няма възможност да ги отдели. Кметът предлага общинският съвет да приеме специална декларация, с която да протестира срещу действията на министерство на здравеопазването и здравната каса и ако трябва да се организира протест.

"Отдавна трябваше ОбС да реши да се пуснат акции на болницата на борсата и да се търси частен инвеститор. Все пак важно е и болницата да разполага с квалифицирани кадри, за да може да извърши качествено лечение", заяви кметът на Бобов дол.

Спасяват болницата в Бобов дол с "революция" или продажба на акции
netinfo