Служители от Областна администрация - Кюстендил обсъдиха възможностите на ИИСДА на кръгла маса в София
Служители от Областна администрация - Кюстендил обсъдиха възможностите на ИИСДА на кръгла маса в София / Областна администрация- Кюстендил

Кръгла маса, като част от организираното продължаващо обучение по проект „Интегрирана информационна система на държавната администрация", се проведе в столицата. В нея взеха участие служители от Областна администрация - Кюстендил, както и представители на останалите централни, областни и общински администрации в страната, като бенефициенти на проекта.
Основната цел на проекта е осигуряване на публичност, наблюдение и контрол върху организацията и дейността на държавната администрация за постигане на ефективност в нейната работа и скъсяване дистанцията между администрацията с гражданите и бизнеса. Тя ще работи и във взаимодействие с Единната информационна система за управление на човешките ресурси в държавната администрация (ЕИСУЧРДА).
Административните услуги и режими, които ще бъдат предоставяни на гражданите, чрез ИИСДА съдържат описание и начин на предоставяне, нормативна уредба, процедури, образци, необходими документи на всеки етап, такси, срокове за предоставяне, срокове за действие на издадените индивидуални актове, ниво на предоставяне по електронен път, ред за обжалване и други.
През януари 2016 година ще бъдат въведени в публичния административен регистър данните от конкурсите за държавни служители, както и пълната информация за структурите и услугите, а през март същата година ще бъде утвърден и годишен доклад за състоянието на всяка администрация.
Заключителната пресконференция за представянето на резултатите от проекта ще се състои в столицата в петък, в която участие ще вземе и областният управител на област Кюстендил Виктор Янев.