Задържаха македонка, опитала се да влезе незаконно у нас, съобщиха от полицията.

Задържаха македонски гражданин, поставен под карантина у нас, при опит да напусне България

В 11:11 часа на ГКПП "Гюешево" пристига лек автомобил марка „Ситроен“, със швейцарска регистрация.39-годишната водачка на автомобила спира пред бариерата, без да загаси двигателя.

Началникът на смяната прави опит да извърши гранична проверка, но водачката потегля рязко, поврежда бариерата с автомобила и се насочва към вътрешността на страната, без да спре на подадените сигнали и от другите гранични полицаи на трасето. Не е спряла и при подаден сигнал от граничен патрул в село Гърляно.

Униформените подали сигнал към колегите си в Областната дирекция в Кюстендил, но при влизане в града, жената отново не се подчинила на полицейски сигнал за спиране и се ударила в служебен автомобил на Районно управление-Кюстендил. Спряна е след минути преследване и след удар в друг служебен автомобил.

Задържаха двама мъже на ГКПП „Гюешево“ за нарушена карантина

Установено е, че водачката на автомобила е гражданка на Република Северна Македония и Швейцария.
Във видимо неадекватно състояние е закарана в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания.

При инцидента няма пострадали. На жената е взета кръвна проба за анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества. Работата по изясняване на всички обстоятелства около случая продължава в рамките на досъдебно производство под прякото наблюдение на прокурор.