/ БГНЕС
Под ръководството на Районна прокуратура-Благоевград се води разследване по образувани досъдебни производства срещу две лица, нарушили задължителната карантина, съобщиха от прокуратурата.

Пробация за мъж, нарушил карантината в Петрич

На 27 април, двама мъже с българско и македонско гражданство пристигнали в страната, като преминали през ГКПП "Видин". Били им издадени предписания от Регионална здравна инспекция за спазване на задължителната 14-дневна карантина - противоепидемична мярка, въведена срещу разпространението на вируса Covid-19.

Същите следвало да пребивават на постоянния им адрес в село Логодаж, община Благоевград. Вместо това, те го напуснали още същия ден и отишли в сградата на сектор „Пътна полиция“ ОД на МВР - Благоевград.

Изправят пред съда мъж, нарушиял карантината си в Банско

Там извършили регистрация на автомобил.
На 28 април, около 13:00 часа, мъжете пристигнали на ГКПП "Гюешево" с цел да напуснат пределите на страната, обаче били задържани.

На двамата са били предявени обвинения за извършени от тях престъпления по чл. 355, ал. 2 от НК. Понастоящем, с постановление на прокурор в Районна прокуратура, те са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение спрямо обвиняемите.