/ ThinkStock/Getty Images
Съдът е признал за виновен подсъдим, обвинен от Районна прокуратура-Петрич за нарушаване на карантина, съобщиха от прокуратурата.

Изправят пред съда мъж, нарушиял карантината си в Банско

Подсъдимият работи като шофьор и в изпълнение на служебните си задължения често пътува зад граница. На 11 април, мъжът се върнал в страната след курс през ГКПП-Русе от Румъния, управлявайки товарен автомобил.

В изпълнение на въведената процедура, свързана с противоепидемичните мерки спрямо разпространението на вируса Covid-19, от Регионална здравна инспекция му било издадено предписание за спазване на 14-дневна карантина.

Въпреки това, обвиняемият не се съобразил със задължението си да не напуска посочения от него адрес в Петрич, като три дни по-късно излязъл от жилището. Междувременно органите на реда, в изпълнение на служебните си задължения за контрол на поставените под карантина лица, констатирали, че той не пребивава в дома му.

6-месечна присъда и 10 000 лв. глоба за мъж, нарушил карантината

По време на проведения с него телефонен разговор мъжът заявил, че отишъл да свърши лична работа и се намира в района на сградата на кметство Петрич. Било му указано да се прибере и да не нарушава карантината.

Впоследствие срещу нето, е било образувано досъдебно наказателно производство. Наложено му е наказание „пробация“ за срок от шест месеца.