Сергей Станишев в Кюстендил
Сергей Станишев в Кюстендил / БСП
Лидерът на Партията на европейските социалисти и кандидат за евродепутат от листата на „БСП за България”, Сергей Станишев се срещна с кюстендилци на най- българският празник- Денят на българската писменост и култура.

Сергей Станишев в Кюстендил
БСП

Сергей Станишев в Кюстендил
БСП

„Това е уникален празник- няма такъв никъде по света, денят на писмеността на културата да е национален празник и да се празнува с такива прекрасни манифестации като в Кюстендил. Над 40% от българите са под прага на бедността, но точно денят на духовността трябва да ни сплотява и да ни дава надежда. Убеден съм, че и сега можем да преодолеем всички трудности, въпреки че миграцията се превръща почти в евакуация в България. За мен последните седмици, през които се срещнах с много хора, показаха че хората искат ясен план за България, за нашето място в ЕС. Ключова е политиката на доходите, тяхното догонващо развитие в Европа, няма да задържим младите хора в България, а това е най- големият капитал на страната. Без хора, квалифицирана работна ръка, не можем да привлечем инвестиции, не може да има икономически растеж и затова, когато от десницата от ГЕРБ казват- доходите трябва да почакат , това е погрешна политика, не само от човешка и социална гледна точка, но и от икономическа гледна точка е дълбоко погрешно. Ако хората искат промяна могат да я постигнат с №18 в бюлетината. Не пропускайте шанса за промяна, тя е възможна в България и в Европа”, заяви Сергей Станишев в Кюстендил.

Той даде за пример провелите се избори за ЕП в Холандия, където Партията на труда от социалистическото семейство, е на първата позиция. По думите му, за да се развива държавата не може с всяко правителство да се започва от нулата и да се казва, че предишните нищо не са направили, а това е била политиката на ГЕРБ в първия им мандат.  Станишев припомни успехите на правителството, на което той беше министър- председател- 24 милиарда евро инвестиции, над 6 % икономически растеж всяка година, 340 хиляди нови работни места, 100 % увеличаване на минималните пенсии и заплати, 85 % увеличаване на средните заплати в страната.

Сергей Станишев в Кюстендил
БСП

„Това е реален резултат. Без съмнение – строят се пътища и магистрали, това е хубаво и е задължение на правителството, но икономическият растеж не се усеща твърде много в България.  Има хора в България ,особено близките до ГЕРБ, които си живеят чисто по европейски, но около 45% от българите живеят в бедност, материални лишения и едва връзват двата края. Социалната справедливост, политиката за доходите е ключа към оптимизма в страната. Говорих с хиляди хора и чувам техните болки и надежди и това е мисията на БСП- да създаде надежда за по- добро бъдеще , че то е възможно”, каза още Сергей Станишев.

Сергей Станишев в Кюстендил
БСП

Кандидатът за евродепутат  на „БСП за България” се срещна и със земеделски производители от кюстендилско.
„Ще водим битка фондовете за земеделие да не бъдат орязани,  както представители на ЕНП предложиха. Сега моментът за България е много важен, защото предстои договаряне на европейската бюджетна рамка за следващите седем години. Сега е моментът България да прецени за последните 12 години от членството си, какъв е ефектът в сферата на земеделието от европейските субсидии и фондове, както и какво трябва да бъде променено за да се подобри. Не е тайна, че милиардите са много, но ефектът за поминъка на хората в селските райони е крайно недостатъчен”, каза Сергей Станишев. Според него трябва да се заложи на нови акценти, на създаването на работни места в земеделието. Трябва да се намерят нови приоритети, нови условия от страна на България към Европейския съюз, за да се постигне ефект.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 
Дарик- Кюстендил