Сдружение „Цар Михаил Шишман дари 18 документални филми на Държавен архив
Сдружение „Цар Михаил Шишман дари 18 документални филми на Държавен архив / Дима Кирилова,Дарик радио

Сдружение „Цар Михаил Шишман" дари  18 документални филми "Забравената история на Кюстендилско" на "Държавен архив" , общинска и областна администрации. Дарението получеха от представителят на сдружението Симеон Смирнов, зам.-областния управител Силвия Велкова, зам.-кмета Светослав Василев и директора на "Държавен архив" - Кюстендил Петър Шейков.

 

Сдружение Цар Михаил Шишман дари 18 документални филми на Държавен архив
netinfo

 

 


„Мястото избрано за дарението не е случайно, в градинката на „Чифте баня", пред паметника на Яворов.Сигурен съм, че мнозина не се сещат къде се намира този паметник.Филмовата поредица именно включва места и обекти, които всеки кюстендилец познава, но информацията за тях е забравена за голяма част от населението", коментира Смирнов. Сдружението получи специална грамота за направеното дарение от името на „Държавен архив" - Кюстендил, каквато получава всеки дарител.
„Една от основните задачи за нас е издирването, събирането и съхраняването на документи на хартиен носител. С дарението, направено от кюстендилското сдружение ние виждаме една новост, че тези документи намират място в нови форми на популяризация, чрез дигитални носители", заяви Петър Шейков.

Сдружение Цар Михаил Шишман дари 18 документални филми на Държавен архив
netinfo