Последно заседание на Общински съвет 2011- 2015 г.
Последно заседание на Общински съвет 2011- 2015 г. / Дима Кирилова,Дарик радио

Нов общински съветник ще положи клетва на последното заседание на Общински съвет Кюстендил за мандат 2011- 2015г. Това е Харалампи Златанов от листата на ПП ЛИДЕР, сега ПП БДЦ.Той заема мястото на подалият заявление до ОИК за напускане Стоян Стоилов.
„По закон Общински съвет работи до ден преди изборите, т.с. до 24 октомври.Има и график за заседания на 9- те постоянни комисии.Общински съвет е легитимен, независимо дали някой от членовете на стария се кандидатира за кмет или общински съветник.Въпрос на морал е дали ще използват трибуната на местния парламент за агитация, по закон имат право да се изказват", коментира председателят на Общински съвет Иван Андонов.
В дневният ред са включени 19 докладни, заседанието е насрочено за следващия петък от 14.00 часа.
Сред докладните са предложение за финансово подпомагане на 4- ма жители от община Кюстендил по остри здравословни причини, отдаване под наем на павилиона в ЕГ „Д- р Петър Берон", защото сегашния договор изтича.
Общинските съветници ще гласуват зам. кмета Росица Плачкова да участва като представител на общината на заседанието на асоциацията по ВиК, както и одобряване на ПУП на трасето на ВиК мрежата по проекта на община Кюстендил за 88 000 000 лв.

„Ние трябва да вземем такова решение , за да бъде подаден проекта и сега се надяваме, че този път ще получим не само одобрение , но и финансиране, с което да решим проблема както в Кюстендил, така и в селата Лозно,Жиленци и Слокощица”, коментира още Андонов.