По 5 мача наказание за двама футболисти на Велбъжд след боя със Септември
По 5 мача наказание за двама футболисти на Велбъжд след боя със Септември / Дарик- Кюстендил,архив

Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС София наказа с лишаване от състезателни права за по 5 мача футболистите на Септември и Велбъжд, изгонени заради участието си с масовия бой след края на мача от първенството при юношите старша възраст- Зона.
За Велбъжд в следващите пет срещи на тима си няма да играят Георги Георгиев и Андрей Асенов. За Септември санкционираните са- Радослав Казаков, Йордан Кръстев и Преслав Николов.
Велбъжд победи Септември с 0:1 в събота, на стадиона на 57- мо училище в София, па след края на мача се стигна до масов бой между играчи на двата отбора и нахлуване на публика на терена.


От ПФК "Септември"- София излязоха с нарочна декларация по случая, като отхвърлиха обвиненията от щаба на "Велбъжд", че играчи на клуба са провокирали грозните сцени. Публикуваме Декларацията, без редакторска намеса:
"След изясняване на фактите, около инцидента, последвал след двубоя между ПФК Септември София и ФК Велбъжд Кюстендил от първенството - юноши старша възраст - ЗОНА, ръководството на ПФК Септември София строго осъжда подобни грозни и агресивни прояви по време на спортни събития. Смятаме случката за уронваща името и имиджа на клуба, който през последните години изграждаме, с много труд и усилия, в името на това да върнем Септември на мястото, което заслужава.
Многократно сме доказвали, че уважаме противниците си, както на терена, така и извън него, осигурявайки едни от най-добрите условия за гостуващите отбори, за длъжностните лица и публиката.
След обстоен преглед на видео записа от двубоя, категорично заявяваме, че обвиненията, които хвърля върху клуба, треньора на ФК Велбъжд Кюстендил, НЕ отговарят на истината. През целият мач има показани само два жълти картона и никакви груби прояви от играчите на ПФК Септември София.
След края на двубоя, играч на ФК Велбъжд Кюстендил започва да провокира играч на ПФК Септември София с обидни жестове, обръщения към неговата майка, както и определения като "смешници" и подобни. Отговора на играча ни е безобидно бутане, след което четирима цивилни придружители на ФК Велбъжд Кюстендил влизат на терена и започват да се саморазправят с играча на ПФК Септември София. Оттам провокацията от гостите, прераства в сериозна разправия с участието на играчи от двата отбора и част от техни съотборници от публиката.
ПФК Септември София категорично заявява, че участвалите в инцидента играчи от отбора, ще бъдат наказани по правилника на клуба, а също така, ще понесат своите официални наказания от Дисциплинарната комисия към ЗС-София на БФС. Но в никакъв случай не приемаме, нашите играчи да бъдат сочени като провокатори на грозните сцени.

Пожелаваме на пострадалият футболист от ФК Велбъжд Кюстендил бързо възстановяване.".