Юноши на Велбъжд бити след победа в София
Юноши на Велбъжд бити след победа в София / netinfo

"Велбъжд" се оплакаха от побой над техни футболисти сред двубоя със "Септември"- София от първенството на юноши старша възраст- Зона. Срещата се игра на изкуствения терен на 57- мо училище в столицата. Кюстендилци спечелиха с 0:1, с попадение на Георги Георгиев. Най- сериозно пострадал е футболистът Марио Стоянов, който е с тежка аркада и подуто око. Транспортиран е в "Пирогов" за оказване на първа помощ, където му е залепена 5- 6 см. рана.

Юноши на Велбъжд бити след победа в София
netinfo

Инцидентът става след края на мача, показани са 5 червени картона, 3 за футболисти на "Септември" и 2 за "Велбъжд".
"Това е безобразие, което е по селските терени не съм виждал. Беше страшно. футболистите ни започнаха да се радват за успеха, при което бяха нападнати първо от играчи на противника ,а след това и от около 20 души публика", каза пред Дарик президентът на "Велбъжд" Васил Русаков. Той изрази надежда, че БФС- София няма да накаже тежко двамата футболисти на "Велбъжд" с червени картони, защото те само са се защитили при атаката. Кюстендилският клуб има претенции и относно охраната на срещата.

Това бе едва трета загуба за "Септември", които са 4- ти в класирането след есенния полусезон. "Велбъжд" постигна 5- та поредна победа и финишира полусезона на 8- мо място.