ПМГ, ОУ Евлоги Георгиев и СОУ П. Хилендарски с най- добри резултати след 7 клас
ПМГ, ОУ Евлоги Георгиев и СОУ П. Хилендарски с най- добри резултати след 7 клас / Дарик- Кюстендил, архив

"Добър"- 4,01 и "Добър"- 3, 55 е средният успех от изпитите по Български език и литература и по математика за 7 клас в Кюстендилска област. От явили се 969 ученици, 110 са изкарали двойки и на двата изпита. 696 седмокласници имат оценка минимум "Среден" и могат да кандидатстват за прием в паралелките след 7 клас.
С най- добри резултати и на двата изпита са учениците от ПМГ- Кюстендил, по Български език и литература- "Много добър"- 5,00 и по Математика- "Много добър"- 5, 11. Призовата тройка допълват ОУ "Евлоги Георгиев" и СОУ "Паисий Хилендарски".
На последните две места по Български език и литература са ОУ "Христаки Павлович"- Дупница, със "Слаб"- 2, 42 и ОУ "Иван Вазов", със "Слаб"- 2, 09.
Нито един ученик от ОУ "Св. Климент Охридски"- Трекляно не е издържал изпита по Математика. Средният успех в 4- то ОУ "Иван Вазов" в ромския кв. "Изток" е "Слаб"- 2, 04.
"Отличен"- 6, 00 е оценката на всичките 7 седмокласници, които държава изпит по Музика в областта. От 13 държали изпит по Изобразително изкуство, 9 са получили "Отличен", а 4- ма- "Много добър".