Петър Паунов: Уцелваме ваксата и ритъма на желанията на нашите съграждани
Петър Паунов: Уцелваме ваксата и ритъма на желанията на нашите съграждани / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Победа във всички секции, с изключение на някои от смесените, където гласуват ромите и активна подкрепа от младите хора, отчетоха днес от Коалиция "Кюстендил". От 27 300 гласували, кметът Петър Паунов получава над 15 300 гласа.
"Благодарим за подкрепата на политиката на община Кюстендил, която следваме през последните години и за съвместните ни приоритети, и няма да бъде загубена нито секунда време за работа. Подготвяме проекти в земеделието и за балнеоложки бази. Очакваме колегите от кампанията, с техните инвеститори, които бяха декларирани, да дойдат и ще бъдат подкрепи със съвместни усилия. Надяваме се, че ще спрат всякакви спекулации и всеки декларирал, че ще работи за Кюстендил ще го направи по- най- бързия начин, има протегната ръка", заяви новият стар кмет на Кюстендил Петър Паунов. Той изради задоволство, че тези, които са били агресивни и арогантни са останали под чертата, визирайки РЗС и "Атака".
Като единствено разочарование, той обяви факта, че "коалицията фалшификат на ДПС успя да вкара двама съветници, защото тези проценти са откраднати от легитимната коалиция "Кюстендил".
"Ние губим само в смесените секции. Циганите за пореден път заложиха на нашите опоненти, но за пореден път изтеглиха късата клечка. Общественият ред няма да бъде нарушаван, няма да допуснем кражби и злоупотреби. Анализът показва, че циганите си обичат циганията, всички останали избраха модерното и съвременното", коментира победителят в изборите за кмет на община Кюстендил Петър Паунов, който спечели 3- ти мандат за управление.
Паунов отбеляза и активната подкрепа от младите хора, до 30- годишна възраст- над 72%. Във всички секции в града подкрепата за кандидатурата му е над 60, до 80%.
"Надявам се, че с приключване на изборния ден ще приключат и негативните емоции в останалите щабове и съдебната система няма да бъде разигравана за всяка преференция. Вятърът донесе информация за подготовка за обжалване на изборните резултати", заключи Петър Паунов.
От името на ПП ГЕРБ, Михаела Крумова благодари на всички подкрепили Петър Паунов и коалицията.
"Считаме, че това е модела на управление, обединението в дясно, за да може Кюстендил за стане от градовете в България с европейски облик. С подкрепата на централната власт, градът ни може да стане след 4 години едно от най- добрите места за живеене в страната", заяви Крумова.
"Хората показаха лоялност и доказаха, че ни вярват. Това е голямо доверие към 8- годишното ни управление. Много млади хора се върнаха от София, за да подкрепят града си. Гордея се с града си и няма да отстъпя и крачка назад в отстояване на добрите решения за развитието му", коментира председателят на СДС Анелия Любенова. Тя обяви, че съветниците от Коалиция "Кюстендил" ще имат приемен ден в офиса на СДС, за да продължат да слушат хората.
Председателят на читалище "Братство 1869" и последен председател на ОС Иван Андонов отчете, че хората са се доверили за пореден път на успешния модел в Кюстендил. "Модел, пример за това как хората могат да се обединят за благото на града и общината си. Скоро не е имало и такъв синхрон с централната власт", заяви Андонов.