/ netinfo
От 30 април до 30 май двойки с репродуктивни проблеми от община Дупница ще могат да кандидатстват за финансиране. Парите са осигурени след съвместната благотворителна кампания преминала под надслов „За повече деца в Дупница“ на кмета на община Дупница инж.Методи Чимев, председателят на ОбС – Емил Гущеров“ и фондация "Искам бебе".

Осигурените средства в кампанията са 11 500 лв., събрани по време на великденския базар и концерт в началото на този месец. Събраната сума е преведена по сметката на „Искам бебе“ и тя ще бъде разпределена между три двойки от община Дупница за извършване на ин витро процедури.

Двойките ще бъдат избрани чрез жребий в Денят на детето - 1-и юни, в присъствието на нотариус, представител на фондация "Искам бебе", както и инж. Методи Чимев и Емил Гущеров. Имената на изтеглените двойки ще бъдат обявени веднга.

Условията за кандидатстване на двойките за финансиране на ин витро процедура от кампанията са регламентирани в документи, съгласувани между двете страни. Документите ще бъдат публикувани на сайта на фондация "Искам бебе" (iskambebe.bg) от понеделник. След като бъдат попълнени, кандидатите трябва да ги изпратят на електронен адрес: dupnitsa@iskambebe.bg до 30 май, включително.

"Искам да благодаря отново на всички, които се включиха в инициативите за набиране на средства. Без децата от всички училища и детски градини, които изработиха прекрасни сувенири и лакомства, без учителите, които ги мотивираха, без стотиците жители на община Дупница, които ни повярваха и отделиха средства, за да подпомогнат каузата ни, нямаше да успеем.

Аз вярвам в доброто и съм убеден, че всеки един от нас е помогнал от сърце, а това няма как да не донесе най-голямото щастие - да помогнем на наши съграждани да имат своя рожба“, подчерта инж. Чимев.

"Положихме основите на една надявам се традиция. Тази кампания ще се реализира и през следващите години. Всеки един от нас трябва да бъде съпричастен със семействата, които още чакат да сбъднат мечтата си. Затова нека им помогнем", допълни Гущеров.

„10 години ние сбъдваме мечти. И дай боже през тази година да успеем да осъществим най-съкровените мечти на три семейства от Дупница. Благородните мечти се преследват и се превръщат в реалност. Затова съм убедена, че мечтите на тези три семейства ще се сбъднат“, заяви пък председателят на УС на фондация „Искам бебе“ Мария Янева.

"Благодаря на инж. Чимев, на г-н Гущеров за изключително сърцатата подкрепа за каузата. Благодаря на всички, които се включиха в кампанията. Благодарение на всички вас ще има повече деца в Дупница“, каза Янева.