ОС в Бобов дол  може да блокира? Могат да пропаднат важни проекти за милиони
ОС в Бобов дол може да блокира? Могат да пропаднат важни проекти за милиони / netinfo

  Сесия на ОС в Бобов дол е насрочена от новоизбрания председател Димитър Атанасов за утре- 21 август. Част от съветниците обаче са на мнение, че тя трябва да се води от сваления  според тях незаконно от поста Димитър Ганчев.

  "За нас като общинско ръководство е важно сесия да има, защото трябва да се приемат важни докладни, които не търпят отлагане. Притиска ни краен срок за подаване на проекти. Разчитаме на съвестта на съветниците", коментира зам.- кметът Детелина Борисова.

  Община Бобов дол е подготвила проекти- за изграждане на Хоспис с капацитет 20 места, за създаване на Дневен център за възрастни хора, както и за "Училищно мляко" или безплатно раздаване на мляко на децата от 1- 4 клас, и в предучилищните групи. "Крайният срок по програма ФАР, която финансира на 100% тези проекти е 3- ти септември", уточни Борисова. Всеки на стойност до 200 000 лв.

  "Предвижда се Хосписа да бъде в родилното отделение на болницата, което от много време реално не функционира. Ще се създаде сектор АГ, т. е. тази услуга няма да се ликвидира. В Хосписа ще се настанят тежко болни хора, за които ще има постоянна грижа. Ще се купят линейка и оборудване, като проекта включва реконструкция на помещенията и финансиране на издръжката за 1 година", каза зам.- кметът на Бобов дол.