сесия ОС
сесия ОС / netinfo
Общински съвет- Дупница прие докладната за преотреждане на 7 терена, в землищата на селата Джерман и Грамаде, на нуждите за изграждане на Център за преработка на отпадъци. "За" гласуваха 26 съветници, като докладната бе приета без дебати. На предишното заседание на ОС не достигнаха 3 гласа за приемането й.

Само председателят на Сдружение „Бъдеще за Джреман“ Борислав Тасков говори по темата пред ОС, като се обяви против и поиска оставката на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев.

Борислав Тасков призова проблема да не се политизира. Той заяви, че не само политици от БСП не са съгласни с изграждането на депо в землището на селото, като припомни, че кмета на селото е от ГЕРБ и той не е съгласен с изграждането на депото там, кметът на Кюстендил Петър Паунов също бил против. Експерти от РИОСВ Перник заявили, че са против, но ако от правителството ги натиснели не могат да не се съгласят. Тасков обясни, че в Инициативния комитет в с. Джерман има хора с различни политически пристрастия.

Борислав Тасков припомни, че до този момент не са предприети никакви мерки за отстраняване на зам.- кмета Красимир Георгиев от длъжност, искане, което джерманци поставиха още преди години, затова сега искат оставката на кмета на общината инж. Методи Чимев.
Дарик- Кюстендил