Опозицията в ОбС- Сапарева баня поиска оставката на председателя Венчо Златанчев
Опозицията в ОбС- Сапарева баня поиска оставката на председателя Венчо Златанчев / Маргарита Петрова, Дарик радио

Опозицията в Сапарева баня настоява за оставката на председателят на ОбС Венчо Златанчев. Това обяви по време на пресконференция председателят на ГЕРБ в Сапарева баня Росен Тимчев.

Лидерите на ГЕРБ, ДСБ, СДС, „Атака" и БЗНС в Сапарева баня заявиха, че на следващата сесия ще поискат оставката на председателят на ОбС. Лидерът на ГЕРБ Росен Тимчев обяви мотивите, като каза, че Златанчев отказва да предостави протоколите и решенията от заседанията на местният парламент. „Той отказва да ни предостави информацията и поставя условия да се извиним, а няма за какво. Ние имаме право на тази информация и като председатели на парламентарно представени групи, и като граждани", допълни Тимчев.

Председателят на Общински съвет Венчо Златанчев коментира, че ще получат оставката му в момента в който спечелят изборите. „Всички бяха водачи на листи за общински съветници, Росен Тимчев пък беше веднага след кандидата за кмет на ГЕРБ, хората предпочетоха да гласуват за мен и хората около мен" - допълни Златанчев. В момента, в който се промени вота на хората, ще се промени и общински съвет категоричен е председателят на местният парламент.

„Всички решения от заседанията на общински съвет са публикувани на сайта на общината, залепени са и на входа на администрацията. Докладните записки също са на разположение, а г-н Тимчев присъства и на заседанията" ,каза още Венчо Златанчев.