Омбудсманът  бе атакуван с въпроси в Дупница
Омбудсманът бе атакуван с въпроси в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик Кюстендил

Омбудсманът на Република България Константин Пенчев се срещна с учениците от ОУ „Евлоги Георгиев" в Дупница. Децата го засипаха с въпроси, най-вече свързани с политиката по отношение на бездомните кучета, както и за опазване на околната среда. Учениците от 5 до 7 клас бяха изключително активни и повече от един час задаваха своите въпроси.

Константин Пенчев остана очарован от активната позиция на децата и тяхната будност, като подчерта, че такива сложни и сериозни въпроси е получавал от студенти.

Децата се интересуваха за лечението на болни деца в чужбина, защо няма достатъчно спортни площадки, за работата на омбудсмана, както и как могат, и децата да участват в управлението на страната. Учениците поставиха въпрос и за разширяване на училищната сграда. Един въпрос, който Пенчев обеща да постави и пред общинското ръководство на Дупница.

На срещата присъстваха освен преподаватели от ОУ „Евлоги Георгиев", зам.-областният управител Радослава Чеканска и началникът на РИО Кюстендил Радостина Новакова. Константин Пенчев имаше приемна за жителите на община Дупница.