Олег Смолички поиска отстраняване на кмета Паунов от заседанието на ОС
Олег Смолички поиска отстраняване на кмета Паунов от заседанието на ОС / Дарик- Кюстендил,архив

Продажбата на 3 общински жилища на досегашните им наематели одобри Общински съвет- Кюстендил, след конфликт между Олег Смолички от БСП и кмета Петър Паунов. Като председател на комисията по стопански дейности, Смолчики коментира, че не разполага с необходимия протокол от комисията по жилищно настаняване, а цените били ниски. Той даде пример с апартамент от 87 кв. м., който  е оценен на 22 000 лв. Съветникът попита как са избрани точно тези трима кандидати за купуване на общински жилища и има ли други, които отговарят на условията?

Кметът Петър Паунов заяви, че Смолички ще получи възмездие, за това че разиграва общинска администрация, защото се оказва, че само той не  е получил въпросния протокол.

В отговор, съветникът от БСП поиска от председателя на Общинския съвет Стоян Стоилов да отстрани от заседанието кмета Петър Паунов, защото заплашва съветници.

Васил Иванов от коалиция "Кюстендил" коментира, че в предишен мандат и мнозинство на БСП е продаден бившия ресторант "Бор", 304 кв. м. за 24 000 лв.