Община Сапарева баня  продава почивна станция „Здравец
Община Сапарева баня продава почивна станция „Здравец / Дарик, архив

Община Сапарева баня  продава почивна станция „Здравец", която се намира на Паничище. Това решиха съветниците в курортния град на последната сесия. Преди да дадат съгласието си станцията да бъде продадена, те обявиха имота от публична общинска собственост за частна общинска собственост.

Кметът на Общината Сашо Иванов обясни, че ще бъде продадена само сградата, но не и терена около станцията. Тя представлява триетажна масивна сграда със застроена площ от 330 кв.м. Мотивите довели до продажбата е, че имотът не е предназначен за изпълнение на функциите на органите на местното самоуправление и местна администрация и не е сред имотите предназначени за трайно задоволяване на обществени потребности от местно значение. По време на сесията стана ясно, че има заявен интерес от страна на инвеститор да купи сградата, която беше пускана на концесия, но нямаше кандидати.

Сега сградата ще бъде продадена чрез публичен таен търг, въпреки, че първоначалният вариант на докладната записка предвиждаше това да стане чрез конкурс. Пазарната цена на лицензираният оценител е 480 000 лв. без ДДС, съветниците гласуваха това да бъде и началната тръжна цена. Данъчната оценка на сградата е около 72 000 лв.