ученици от НУ ”Свети Климент Охридски”- Кюстендил
ученици от НУ ”Свети Климент Охридски”- Кюстендил / netinfo
Община Кюстендил обобщава информацията и в първата половина на месец юли ще раздаде еднократните финансови награди по Програмата за закрила на деца с изявени дарби.
 
Стимулират се учениците класирани на 1-2-3 място, в състезания и олимпиади, които са включени в календара за извънучилищни дейности и Програмата за закрила на деца с изявени дарби в държавните и общински училища и националния спортен календар. Размера на наградата зависи от броя на класираните ученици.
 
“Пристигнаха заявленията на директорите на училища, които ни представят списъци на класираните ученици, в момента в общината ги обобщаваме и предполагам, че в първата половина на месец юли учениците ще могат да си получат наградите за съответното място, на което са били класирани. Те се определят в зависимост дали успеха е от общински, областен, национален кръг от надпревара или международно състезание и конкурс. За първо място наградите започват от 40 и достигат до 80 лв.”, коментира за Дарик Нели Петкова, директор на Дирекция “Култура, образование, младежки дейности и спорт”.
 
Колективните награди ще бъдат раздадени през ноември, в зависимост от останалите средства, защото приоритет се дава на индивидуалните награди.
 
Дарик- Кюстендил