басейн
басейн
Общината ще търси нови наематели на басейните в парк Рила. Сегашният договор е прекратен по взаимно съгласие преди изтичане на договора, причината е в нерентабилността. Това обясни кмета на община Дупница Методи Чимев.
Оказва се, че община Дупница в рамките на близо 7 години не е получавала приход, тъй като реално е приспадала от наема направените от наемателя инвестиции, които не са били малко. Наемът се е дължал всеки месец. Това обясни зам.кмета Олга Китанова. Сега според решението на ОбС наем ще се дължи само от 1.06 до 30.09 на съответната година, допълнението беше направено по предложение на градоначалника. Началната наемна цена ще бъде 2500 лв.
ОбС даде съгласие имотът на бившия КЕЧ да бъде прехвърлен безвъзмездно на община Дупница, сега той се стопанисва от областна администрация Кюстендил. Кога обаче ще стане това по време на заседанието не стана ясно. Тази процедура тече неуспешно вече няколко години. Иначе община Дупница е изготвила служебно идеен проект за изграждане на Младежки център с открита площ състояща се от богато озеленени пространства, водна площ, места за отдих, спорт и културни прояви на открито, като единствено бившата административна сграда ще се запази и използва за нуждите на общината. Младежкият център ще бъде със социална насоченост и няма да се осъществява икономическа дейност.
В началото на заседанието в отговор на питане на д-р Лорета Николова за две опасни сгради – недосторената болница и общежитието на бившяи Учителски институт, на които играят деца, градоначалникът увери, че входът на общежитието, както и прозорцитре на първия етаж ще бъдат зазидани, за да се спре достъпа. Той изрази надежда сградата да се ползва по предназначение до няколко години.
Що се отнася до недостоената болница, където преди няколко години беше премахнат опасен кран, решение на този проблем общината няма, тъй като на този етап няма фирма, която да разруши сградата, за която има предписание и от ДНСК за премахване.