Областният управител Иван Каракашки се срещна  с новия  дистрикт гуверньор на Ротари България
Областният управител Иван Каракашки се срещна с новия дистрикт гуверньор на Ротари България / Областна администрация

Областният управител Иван Каракашки се срещна с новия дистрикт гуверньор на Ротари България Иларио Астинов. На срещата присъстваха още заместник областният управител Мария Чочова, асистент дистрикт гуверньора г-н Йонко Гергов, представители на Ротари клуб Дупница и Кюстендил.
Областният управител запозна гостите си с основните проекти, по които се работи във всички общини на територията на областта по инвестиционната програма „ Растеж и устойчиво развитие на регионите" чрез която са осигурени над 17 млн. лв.
В рамките на работната среща бяха обсъдени още възможности за бъдещи съвместни проекти и по-конкретно такива в сферата на Трансграничното сътрудничество. От страна на представителите на Ротари клуб бе заявена и готовност за експертна подкрепа при различните дейности в администрацията.
Отговорникът на Ротари България и местните ротарианци разговаряха с областният управител за основните насоки и цели за развитие на неправителствената организация в Област Кюстендил. Ротарианец №1 припомнени и основните принципи които всеки един ротарианец приема включвайки се в движението в служба на обществото.

Областният управител подари на госта си емблематичен плакет с исторически и културни забележителности от региона. Иларио Астинов върна жеста и подари емблемата на организацията и старинен фенер.