Нови отводи на съдиите от Административен съд- Кюстендил по жалби на СПИНОК
Нови отводи на съдиите от Административен съд- Кюстендил по жалби на СПИНОК / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Продължават отводите на съдиите от Административен съд- Кюстендил по дела, заведени след жалби на Сдружение СПИНОК, срещу решения на Общински съвет- Кюстендил. Последните два примера са свързани с жалбите на СПИНОК срещу приемането на Общ устройствен план на Кюстендил и решението за откриване на процедура за приватизация на общинската фирма "ДДД", взети по време на сесията на 29 септември тази година.
Текстът, с който съдиите от Административен съд се отзовават е: "С оглед изразеното от представителя на „СПИНОК", по множество дела категорично мнение за некомпетентност на съдиите от АС К и обидни квалификации, обуславящи недоверие в обективността и компетентността при постановяване на съдебните актове, е налице тенденциозно поведение на представителя, което цели дискредитиране на съдебната власт, уронване на авторитета на съда и пораждане на недоверие в работата на магистратите от съда и в частност на съдията-докладчик по делото".
Изложеното налага прекратяване на производството по делото и изпращането му на ВАС за определяне на друг равен по степен административен съд, който са го разгледа.