Нови еднопосочни улици в Кюстендил. Ново и около Хисарлъка
Нови еднопосочни улици в Кюстендил. Ново и около Хисарлъка / netinfo

  Улица "Константинова баня" в Кюстендил да стане еднопосочна от кръстовището с ул. "Цар Освободител", както и ул. "Търговска" да е еднопосочна от кръстовището с ул. "Константинова баня" към "Гороцветна", предлага комисията по "Безопасност на движението" на кмета Петър Паунов.

  Членовете на комисията с председател зам.- кметът Бисер Харалампиев предлагат още- на ул. "Неофит Рилски" пред хотел "Пауталия" да се поставят саксии, а автомобилите със специален режим на движение да ползват ул. "Демокрация" и ул. "Н. Рилски" от към Пощата.

  Поради големият брой живеещи на ул. "Хижата" и невъзможността им да се придвижват до домовете си, пътен знак "В- 2" / забранено влизането на превозни средства / да бъде преместен при кръстовището с ул. "Виница", под ресторант "Бохемия". По този начин ще отпадне необходимостта за издаване на пропуски на живеещите в този район.

  На живеещите на ул. "Хисарлъка" и "Стаева махала" да се издават пропуски, като придвижването става по най- краткия маршрут.

  Комисията предлага автобусите от София, Благоевград и Дупница да не минават през пазара, а  да пътуват от "Ст. Капия" директно към Автогарата. Заложени са промени в движението и при паркинга на магазин "Европа".

  Някои от членовете на комисията искат да бъде възстановено и кръговото кръстовище при "Дервиш баня".