Бъди човек –Кюстендил, подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда
Бъди човек –Кюстендил, подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда / личен архив
Апел за включване на още доброволци отправиха организаторите на инициативата „Кюстендил- подари продукти за Коледа на пенсионер в нужда”. Тазгодишното, 5- то издание на благотворителната кампания е най- успешното до момента. Благодарение на по- ранния старт, много хора са станали дарители и има набрани достатъчно средства и хранителни продукти. Търсят се хора, които да помогнат при пакетирането и разнасянето на продуктите до социално слаби пенсионери в селата от община Кюстендил.

„Благодарение на опита, който натрупахме, потърсихме кметовете на селата от общината и те ни дадоха списъци с най- нуждаещите се хора. Надявам се да достигнем до 500- 600 домакинства. Апелирам за подкрепа от доброволци, за 15- 16 декември, които да се включат, може и за няколко часа, с труд, с автомобил и да разнесем продуктите”, каза за Дарик Георги Младенов, един от организаторите на „Кюстендил- подари продукти за Коледа на пенсионер в нужда”.
Читателите, които искат да се включат  и да помогнат могат да пишат във фейсбук страницата на кампанията.

Пенсионерите в нужда ще получат преди Коледа хранителни продукти с по- голяма трайност, като боб, леща, ориз, брашно, спагети. Обмисля се и по порция топла храна.
 
Дарик- Кюстендил