Мотористи в ромския квартал на Кюстендил
Мотористи в ромския квартал на Кюстендил / netinfo

В празник на толерантността и приятелството се превърна посещението на мотористи-доброволци от социално отговорния бизнес в ромския квартал на Кюстендил, по покана на група младежи-доброволци от Здравно-социалния център на фондация „Здраве и социално развитие". Инициативата се финансира от фондация „Лале" и имаше за цел да запознае най-малките жители от квартала с правилата за безопасност на пътя.

Мотористи в ромския квартал на Кюстендил
netinfo
Посещението на мотористите в квартала се превърна в истинско събитие за цялата общност на кв. Изток. Младежите с мотори създадоха невероятна атмосфера на дружелюбност, празничност, положителни емоции и много радост както за младежите-доброволци от квартала така и за десетки деца, младежи и родители от общността, които дойдоха да се срещнат с тях.

Вече няколко години фондация „Здраве и социално развитие" работи с децата и младежите в ромския квартал в града по Модела за Интегрирано Развитие (МИР), който е част от най-голямата социално отговорна кампания на NOVA - ПРОМЯНАТА. Тази социална иновация привлича много партньори с верните решения и успешния устойчив резултат, който постига. Понастоящем община Кюстендил осигурява финансиране на дейностите по модела МИР. Други партньори са фондация „Леле", Фондация „Велукс", доброволци от социално отговорния бизнес.

Моделът МИР е приложим за всички общини с компактно ромско население.