Младен Ризов поиска незабавен ремонт на покрива на стадион Осогово
Младен Ризов поиска незабавен ремонт на покрива на стадион Осогово / Дарик,архив

Незабавни мерки за ремонт на покрива на стадион „Осогово" в Кюстендил поиска общинският съветник и председател на комисията по спорт Младен Ризов. Много от залите на спортен комплекс „Осогово" се пълнят с вода. Покривът отново протече, след дъжда и топящия се сняг през уикенда.

„За проблема предупреждавах от много дълго време, това нещо е от години. Исках да се вземат превантивни мерки, с цел да се предпазим от сълзите, както обичаме в България да го правим- чрез сълзи. Да се случи нещо и чак тогава да реагираме. Днес ще събера колегите от Комисията по спорт и ще огледаме заедно стадиона", заяви Ризов. Той обяви, че не само залата, в която тренира неговият клуб, но голяма част и от другите зали са в подобно плачевно състояние.

„Дали не вървим в една посока, когато покривите протекът, като на сауната и на Чифте баня, сега и със стадиона. Аз предлагам родителите на всички деца от спортните клубове да се включим и да направим ремонт на покрива, с помощта разбира се на кметът Петър Паунов. Да вземем, имаме толкова свободен дървен материал и керемиди от затворените училища", каза още общинският съветник. Той обясни, че ще направи запитване за фирмата, която е правила последния ремонт на стадиона има ли договор с нея, с клауза за гаранционен срок.

„Поканил съм Васил Гиков утре на сесията като бивш директор на Спортни имоти да каже, защо не са взети мерки, след като е направен ремонт, и в рамките на година пак да протече покрива", допълни Младен Ризов.