Кражби и вандализъм съпътстват успешния проект по Зелена и достъпна градска среда
Кражби и вандализъм съпътстват успешния проект по Зелена и достъпна градска среда / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Постигнати на 100% резултати от изпълнението на проекта по "Зелена и достъпна градска среда" отчете община Кюстендил. "Градът ни стана по- красив, с нови детски и спортни площадки, нови зелени зони, подменени тротоари и др.", каза зам.- кметът Росица Плачкова.
"Досега не сме чули отрицателни оценки. В резултат от проекта имаме 10 000 кв. м. зелени площи, облагородяване и спортни площадки в 4 квартала, нови детски площадки за различни възрасти, рехабилитация на 8 основни улици и тротоари. Създадени са условия за отдих и спорт и една по- достъп на градска среда", заяви главният архитект на общината и ръководител на проекта Стояна Чавдарова.
Със собствени средства от община Кюстендил са изградили видеонаблюдение на 8- те нови обекта, но зам.- кметът Росица Плачкова отчете няколко прояви на посегателства и вандализъм.
"Най- брутално гражданки посегнаха на посадъчния материал за озеленяването, а това струва много средства. Крадяха се плочки, бордюри, фирмата правеше едно нещо по 2- 3 пъти и възстановяваше за собствена сметка. Няколко души с маски счупиха чешмата при балнеосанаториума. Ще я възстановим, но тя е специфична и струва много пари. Родителките пушат цигари на детските площадки,а е забранено и се катерят по уреди за деца от 1 - 3 години!?", коментира Плачкова.