Кметът Калин Гелев връчи почетни плакети на националите участвали в Зимните олимпийски младежки игри
Кметът Калин Гелев връчи почетни плакети на националите участвали в Зимните олимпийски младежки игри / Община Сапарева баня

Тримата национали от Сапарева баня - Николай Виячев, Нанси О'Коро и Петър Велчев- представили България в Зимните олимпийски младежки игри в Лилехамер, се срещнаха с кмета на общината Калин Гелев и екипа му. Градоначалникът поздрави младите спортисти с участието им и доброто представяне на България в Олимпийските младежки игри. Калин Гелев връчи и почетни плакети на младите надежди от Сапарева баня, пожелавайки им големи успехи в обучението и спорта.
"Вие сте хората, които носите славата на Сапарева баня. Имате нашата подкрепа и с каквото можем, ще ви помагаме", обеща Гелев.

Състезателите бяха поздравени и от зам.- кметовете Евелина Нешева и Славчо Коларски. Председателят на Общинския съвет Иван Куйов изрази увереност, че ще постигат още по-добри резултати занапред и бе категоричен, че с тях Сапарева баня може да се гордее.

В биатлона Петър Велчев е с 13-то, 30-то и 35-то място. Нанси О'Коро в ски бягането е с 25-то и с две 32-ри места. Другият състезател, Николай Виячев, е постигнал в ски бягането 24-то, 25-то и 32-ро място. Пред градоначалника и екипа му, младите състезатели разказа впечатленията си от Зимните олимпийски младежки игри, споделиха как е минало участието им и какво предстои от тук насетне. Те споделиха още, че Балканиадата засега се отлага, поради липсата на снежна покривка. Бе обсъдено и предстоящото Световно по планинско бягане, на което тази есен Сапарева баня ще бъде домакин.

Кметът Калин Гелев връчи почетни плакети на националите участвали в Зимните олимпийски младежки игри
netinfo

Зимните олимпийски младежки игри се проведоха в Лилехамер от 12 до 21 февруари 2016 г. Във второто издание на Олимпийските младежки игри са взели участие над 1 500 състезатели от над 70 страни. Страната ни бе представена от 12 спортисти в 6 вида дисциплини: биатлон, ски бягане, алпийски ски, сноуборд, шейни и шорттрек. България завоюва 3 бронзови медала - един индивидуален и един отборен в шорттрека и един отборен в сноуборда.