Клуб Васил и Георги Илиеви ще представя България на Европейската купа по борба
Клуб Васил и Георги Илиеви ще представя България на Европейската купа по борба / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Кюстендилският клуб по борба "Васил и Георги Илиеви" ще представлява националния отбор на Европейската купа по класическа борба в Москва. Поканата е от ръководството на федерацията, заради неяснотата около националния отбор, след неуспешното представяне на Олимпиадата в Лондон.

В Европейската купа участват само 6- те най- добри отбора от Европейското първенство в Загреб. Турнирът е част от т. нар. "Московски вечери" през ноември.

"Не сме готови да се представим подобаващо, но ще помогнем, при неучастие България ще търпи сериозни санкции. За 2- 3 категории ще поканя момчета от "Локомотив"- Пловдив и "Левски". Ще разчитам на опитните Владислав Методиев, Емилиян Тодоров, младият Милослав Методиев и Радослав Палчев", каза за Дарик главният треньор на клуб "Васил и Георги Илиеви" Валери Райчев. Той е участвал в Треньорския съвет на федерацията, където са изслушани докладите на националните треньори за представянето на Олимпийските игри.

"Този път не съм им искал оставката. Видя се политиката от последните 12 години до къде доведе. Не може да работиш само със 7 състезатели, без конкуренция и само те да участват на всички състезания. Естествено, всички бяха преуморени на Олимпиадата, а и на квалификационните турнири преди това", заяви Валери Райчев.