Гр. Алексова: БКС- Бобов дол може да бъде закрито ако се приеме таксата смет, която предлага Дим. Ганчев
Гр. Алексова: БКС- Бобов дол може да бъде закрито ако се приеме таксата смет, която предлага Дим. Ганчев / netinfo

Намаляване на промилите за такса смет за нежилищните части за имотите на граждани, от 25 на 4 промила,  предлага кметът на община Бобов дол Грети Алексова. Общинска администрация иска запазване на 4- те промила за такса смет за жилищната част на имотите. За юридическите лица също се предлага намаление от 25 на 23 промила.

Данъкът за моторните превозни средства и патентния данък да запазят стойностите си от 2008 година, предлага още кметският екип.

Данък недвижими имоти, данъкът върху придобито имущество и останалите такси и цени на услуги трябва да бъдат приети през януари, когато бъде разписан бюджета и се изчислят на база планираните разходи, уточни за Дарик Алексова.

"Ако се приеме предложението на Димитър Ганчев за такса смет, за общинско предприятие БКС ще бъдат събрани най- много 680 000 лв., което го обрича на закриване. За нормалната му дейност за необходими 1 222 000 лв.", коментира кметът на Бобов дол. Ганчев предлага намаляване на такса смет за граждани от 4 на 3 промила и за юридически лица от 25 на 16 промила.