Гимназия Неофит Рилски кани на Коледен концерт в подкрепа на Михаил Банков
Гимназия Неофит Рилски кани на Коледен концерт в подкрепа на Михаил Банков / Дарик, архив

Коледен благотворителен концерт организира Гимназия "Неофит Рилски"- Кюстендил. Той е в помощ на бившия ученик на училището Михаил Банков.

Концертът "Коледни чудеса" е на 13- ти декември, от 18, 00 ч. в Драматичния театър. Поканата е към всички, които искат да помогнат за лечението на Михаил, който има тумор на малкия мозък.

През април той започва да проявява първите симптоми- световъртеж и силно главоболие. Ядреномагнитният резонанс , направен в Пирогов показва петно в малкият мозък. Лекарите там не смеят да направят биопсия, заради мястото на което се намира.

Майката Теменужка Банкова разпродава имуществото си и  със собствени средства и с помощта на близки, приятели и фирми от Кюстендил стига до болница "Анадол" в Турция. Там се установява, че туморът прогресира. В болницата му са правени лъче и химиотерапия. Специалистите там настояват да се направи операция и след това биопсия.

"Михаил учи молекулярна биология, всичко разбира. Той е жизнен младеж, но сега е на инвалидна количка и трудно говори. Искам да благодаря на всички, които ни подадоха ръка. Нека да помогнем на това дете, за да са добре и нашите", каза Валентина Христова, сестра на майката на Михаил.

Открита е дарителска сметка в УниКредит Булбанк.

7000 1520771678   

BG98UNCR 7000 1520 7716 78