Георги Пирински: Голяма грешка ще е ако не отчетем направеното от правителството на Орешарски
Георги Пирински: Голяма грешка ще е ако не отчетем направеното от правителството на Орешарски / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Избори за ЕП 2014

Заместник- председателят на БСП Георги Пирински и кандидат за евродепутат от листата на Коалиция за България, където е поставен под №3 се срещна с жители на общините Кюстендил и Невестино. Той участва и в среща- разговор, като отговаря на въпроси на членовете на клуба на пенсионера от ул. "Христо Ботев".
"Изборът ще бъде между два различни пътя за ЕС и България. Единият го налага ЕНП, политика, която се свежда до рязане на бюджети и социални права. Строга финансова дисциплина, по- лесно да те уволняват и по- трудно да те назначават. Другата политика е на европейските социалисти. На първо място- създаването на работни места и заетост. Ако няма произведен доход, няма какво да се преразпределя. Има конкретен план от 10 точки, от къде да се намерят пари и да се преформулират политиките на ЕС, за да се преодолее тази безработица, особено при младежите, като в България е много по- висока, гони 50%. Програми за зелена икономика и регионално развитие, и те трябва да се насочат добре, там където са проблемите са най- сериозни", заяви Георги Пирински.

Георги Пирински: Голяма грешка ще е ако не отчетем направеното от правителството на Орешарски
netinfo

Той говори и за разликата между големите страни и по- изостаналите в ЕС. Смисъла на кохезионната политика е да се насочват средства към по- изостаналите региони. ЕНП подмени този принцип, с принципа, където има най- голямата печалба, най- големия ефект. Олицетворение на тези разлики са двамата кандидати за председател на ЕК- Жан Клод Юнкер и Мартин Шулц, посочи кандидатът за евродепутат.
Зам.- председателят на БСП изтъкна пред кюстендилци и предимствата на личността Мартин Шулц, който държи много да бъдат подкрепени малките и средни фирми, защото те най- лесно могат да осигурят работни места на хора, които не могат да си намерят препитание.
"Основните приоритети на Коалиция за България са- Равни права за българските граждани в Европа, такива каквито има всеки друг гражданин на държава- членка на ЕС, при какви условия работят нашите граждани там и се мине през Шенген. Няма никакво основание българските граждани да се третират като хора втора категория и да минават граничен контрол. На второ място сме сложили създаването на заетост и с ангажимента за възможно най- добро усвояване на европейските програми и да се разработи национален план за действие за заетостта", заяви Георги Пирински.
Социолозите прогнозират към момента, двете големи партии ЕНП и ПЕС, да спечелят по около 220 депутати от 751 места в ЕП.

Георги Пирински: Голяма грешка ще е ако не отчетем направеното от правителството на Орешарски
netinfo

"Всеки един мандат, за всяка една от тези партии може да е решаващ за председателя на ЕК, а това е решаващият орган. Те пишат докладите или ще те похвалят, или ще те санкционират. За нас е важно да спечелим повече мандати, за да стане Мартин Шулц председател на комисията. Важно е да получи подкрепа и правителството на Пламен Орешарски. Това правителство, през тази 1 година / до 29 май / се помъчи да извърши много сериозни стъпки, за да се започне изход от тази дълбока криза, в която живее страната ни не от вчера и при всичката горчилка от ежедневието ни ще бъде голяма грешка ако слагайки си ръка на сърцето не отчетем, че бяха направени много конкретни неща- увеличение на парите за майчинство, разширяване обхвата на енергийните помощи. Не се допусна фалирането на предприятия, като примери са ВМЗ Сопот, Марица- Изток и др.", заключи Георги Пирински.
Листата на Коалиция за България е под №15 в бюлетината.
Зам.- председателят на НС Мая Манолова, която посрещна Георги Пирински и кандидата за евродепутат Стоян Ташков, обясни на членовете на клуба на пенсионера как ще се гласува на изборите на 25 май, показвайки им бюлетина- образец.

Георги Пирински: Голяма грешка ще е ако не отчетем направеното от правителството на Орешарски
netinfo

Купуването и продаването на гласове е престъпление.