ФК Кюстендил ще подготвя децата си по методика използвана от Ювентус, Аякс и Бенфика
ФК Кюстендил ще подготвя децата си по методика използвана от Ювентус, Аякс и Бенфика
Договор за партньорство между Coerver coaching и ФК Кюстендил бе подписан днес на стадион Осогово в Кюстендил. По тази методика работят световно известни клубове в целия свят, като тя е за деца от 6- 14- годишна възраст.

ФК Кюстендил



„Смея да твърдя, че е един много хубав ден за футболната общественост в Кюстендил. Надяваме се, че това партньорство ще допринесе за развитието на младите таланти в града и ще бъде от полза в последствие за цялостното развитие на футбола и спорта в града. На първо време обучаваме всички треньори. С главния треньор на клуба Кирил Мицов си партнираме от самото начало на академията в България. Той присъства и на обучения с лектори в Италия и е един от най- подготвените треньори в България от Корвър методиката“, каза директорът на Coerver coaching в България Георги Захариев.

ФК Кюстендил е третият клуб в страната, който сключва договор, след 2 софийски, а до месец предстои договор с един от най- големите български отбори. 

ФК Кюстендил подписа договор с Coerver coaching





Това е холандска методика, която води началото си от 1984 година. Този метод на работа изключително се фокусира върху техническите качества на децата, от 6- 14 годишна възраст. Работи се върху играта с топка в крака. Методиката се базира на Пирамидата на Корвър, която се състои от 6 нива: Контрол върху топката; Поемане и подаване; Игра един на един; Скорост; Завършване и Отборна игра.

По тази методика работят Цървена звезда, Жилина, Спартак Търнава, Славия Прага, Виктория Пилзен, Бенфика, Стоук Сити, както и цялата детско- юношеска школа на Ювентус. 

„ФК Кюстендил се присъединява към голямо футболна семейство и съм убеден, че видимите резултати ще дойдат скоро“, каза още Георги Захариев- директор на Coerver coaching за България.

От името на ФК Кюстендил договора подписа главният треньор в ДЮШ Кирил Мицов.

ФК Кюстендил подписа договор с Coerver coaching





„Това е нещо, което се случва за първи път в нашия град. Да се работи по единна методика, с децата от 6- 14 години, да се знае във всеки един момент- кой треньор какво прави. Това е богатство и се прави единствено и на 100% за децата!“, заяви Кирил Мицов. Той уточни, че всеки от треньорите във ФК Кюстендил ще продължи да прилага и други методики и опита, който е натрупал в годините, особено при по- големите футболисти, над 15 години.

ФК Кюстендил подписа договор с Coerver coaching