Дупничанка благодари на Гражданска защита. Спасили къщата й от оси
Дупничанка благодари на Гражданска защита. Спасили къщата й от оси / Дарик- Кюстендил, архив

  Радостина Атанасова от Дупница благодари с писмо на ОУ "Гражданска защита", спасили къщата й от гнездо на оси. В благодарственото писмо се казва:

"Уважаеми г-н Директор, бих искала да изразя благодарност от бързата, навременна и качествено свършена работа на Вашите служите от Гражданска защита - Кюстендил и от колегите Ви от център 112. Имах проблем у дома с гнездо на оси. След моето обаждане на телефон 112, колегите Ви от Гражданска защита реагираха за около час. Благодаря за съдействието, и специални благодарности за работата и професионализма на Вашите служители и органите за Гражданска защита."

 Сигналът за гнездо от оси е подаден тази сутрин в 10.35 ч, множеството оси са били в къща на ул. "Княз Ал. Батенберг". Аварийно-спасителният екип за по-малко от час е унищожил гнездото на терасата в къщата, мястото е обработено с препарат и дезинфекцирано, спасителната акция е приключила за по-малко от час. Собственичката на къщата е изпратила това писмо до директора на главна дирекция "Гражданска защита" в МВР.